Followers

UIAM - Pengambilan Terbuka untuk kursus pengajian jarak jauh


Annyeonghaseyo.. hehe..saja poyo nak cakap korea..okay..CM betul2 x dak mood 2 3 ari nie..nak karang ayat pown...arghh..x tau nak cakap pa la..just nak share sikit je pasal pengambila terbuka nie dekat U yg CM study skrg..UIAM.. kalau ada seispa yang berminat..bleh contact no kat bwh tu..no CM sendiri tu..tp arghh...klau nak ngorat ke (poyo lagi) tolong jgn ye..CM dah tunangan orang..x lama nak jadi isteri orang..so hormat ye...

Kepada sesiapa yang berminat untuk menyambung pelajaran sama ada dalam peringkat Diploma, Degree atau pun Master tetapi tidak mendapat tawaran dari mana-mana IPTA atau pun IPTS. Disini UIAM atau Universiti Islam Antarabangsa Malaysia membuat pengambilan pelajar secara terbuka untuk kursus pengajian jarak jauh. UIAM sekarang tengah membuka peluang kepada semua pelajar yang masih ingin belajar. Pengambilan di buka untuk bulan 9. Sesiapa yang berminat atau mempunyai pertanyaan boleh whatsapp/telegram/wechat : +60103720953 (mira)

k..that's all..k bye..anneyeong :P

XOXO



DAH BACA? APA TUNGGU LAGI..SILA BERIKAN KOMEN

Date with gorgeous ladies


yuhuu..ari nie CM kuar date dengan gorgeous2 ladies g tu..hehe..gorgeous ke?? hehe of course la..they was my bff ever.. who said? CM said.. so keep in mind..hehe..x mo cakap byk2..x dak mood nak tekan2 key board n x dak idea nak tulis..so tgok gambo je la nak..







k bye :D

XOXO




DAH BACA? APA TUNGGU LAGI..SILA BERIKAN KOMEN

GiveAway??


ehem3..hehe..tajuk macam best ja..hurmm CM rasa mcm nak buat GA la..tp x tau nak kasi gift apa..sapa ada idea? or ada yang nak support gift juga? hehe..1st GA nie..mohon pertolongan dari senior2 ye..senarai gift apa yg best utk GA erk...jom tido sambil pikir..mana nak tau masuk dlm mimpi senarai gift utk GA ke..hehe..

XOXO



DAH BACA? APA TUNGGU LAGI..SILA BERIKAN KOMEN

CM dah sarung cincin


19/7/2015.. tarikh ape tuuu..hehe..tarikh saat CM telah menerima kunjungan meminang dari pihak En. Taken.. x mau cita banyak..nak tunjuk gambar ja banyak.. 



iihhiikkss.. ini lah cincinnya..merisik dan tuang sekali gus..

kat bawah nie CM sertakan contoh-contoh hantaran pertunangan..selalunya memang dah ikut tradisi..org utara masa pertunangan akan bagi manisan..okehh jom ikut senarai bagi sapa yang nak kawin ngan org utara ye..

 bunga lolipop..nie CM buat sendiri..senang je..buka youtube cari dan pelajari. 
 heh..yang nie order punya..murah je.. RM 45..sekali penghantaran kut..

 yang nie CM x tau nak bg nama apa..CM buat sendiri juga..

 kek tempah je..kat kedai kek berdekatan..yang sedih x sempat snap pic kek tu..lepas je amik dekat kedai terus g ikat riben..


 hahhh..yang nie mak ngah CM n anak2 nye(sepupu CM la) yang buatkan..cntikkan..simple je..

 yang nie pown mak ngah CM buatkan..huhu simple dan cntik..

 duit syiling bentuk papan rehal nie kak ipaq CM bagi..cntik juga..dia ckp beli dekat kedai kek..bila tnya harga x nak kasi tau..tp CM tau harga dia around 30 something..thanks sis..

 yang nie my bff kasi..thanks to you paan..ang mcm tau2 je En. Taken nak makan kuih bawang ye..hehe..

 yang nie pula bahulu ikan emas yang diberi oleh mak jang..dia sendiri buat bahulu nie..biasa la orang jual bahulu..n the best thing..bahulu dia mmg the best..skrg anak dia dah amik tugas buat bahulu..kira 7 generation maybe..hehe

 yang coklat strawberry love2 nie kwn uia bagi..thanks yus sebab buat sendiri n bg..kwn kita nie buat jual coklat mcm nie..nak order kasi tau CM k..nnti CM kasi tau dia..

 and the last one..biskut raya..dah nama tunang masa raya..so salah satu hantarannya mesti lah kuih raya..hehe..nie CM g beli kain dia n riben ja..blik ikat ja ikut rsa cantik sndri..
  
nie lah antara hantaran yang CM bg..sebenarnya kena bg 9 je..sbb En. Taken bg 7..tp nak buat mcm mana dah rmai pula nak bg hadiah saat2 hari pertunangan tu..murah rezeki..alhamdulillah..
 
P/S:mohon abaikan bantal di belakang tu.. :P
okeh..dah tengok hantaran CM..apa?? nak tgok hantaran En. Taken kasi..hehe..disebabkan terlalu sibuk hari tu..CM x smpat nak snap pic la.. tapi ada 1 hantaran yang En. Taken bagi yang CM rasa so sweet..se sweet coklat tu la..

 En. Taken bagi nie..sweet sangat kan..nak makan pown rasa sayang...

sekarang waktunya pic CM masa pertunangan...jeng jeng jeng...

 CM bersama bff tersayang.. thanks bersama aku time aku nervous gila... 

 this is me..acceehhhh..malu (sorok muka bawah katil)

 bersama kak tersayang dan abang ipar 
 nak tangkap pic ngan En. Taken..tapi kak kacau

 last sekali dapat juga tangkap gambar ngan dia.. :)

 bersama keluarga tersayang..mak, kak, abang, abang ipar dan kak ipar serta anak abang..
 
 kak dan abang sengaja nak kacau line..

 bersama bakal kakak ipar

 bersama bakal mak mentua tiri (mak tiri En. Taken)

 bersama...semua..yeahhhh..hehehe 

 ehemm2..bakal mak mentua tu..hehe

 masa sarung cincin risik dan cincin tunang..

 dah selamat sarung cincin..pic kabur pulak..
 alhamdulillah..segalanya berjalan dengan lancar..tarikh belum ditetapkan lagi..kami berdua akan tetapkan sendiri.. In Sya Allah bila dah siap kad nnti CM akan update n jemput lah para readers sekalian makan nasi minyak CM ye..hehe..k bye..

XOXO



DAH BACA? APA TUNGGU LAGI..SILA BERIKAN KOMEN

1st post in 2015


Wahh!! dah masuk bulan 8 tapi..this is my first word for this year.. hahaha CM poyo!! sorry untuk readers tersayang.. yang selalu berkunjung tiba ke blog yang terlalu la semak nie.. after graduate as a nurse.. i was working like a workaholic women in the world.. ok terlebih poyo lagi.. as u alls knows.. i'm just graduate.. not a just anymore.. it have been a year..maybe.. ok straight to the point.. after graduate.. CM keja mcm org gila n hari cuti CM tumpukan kepada mr. taken n family.. no time for blogging.. what a sad.. then in may.. i just got an invitation to continuing study at UIA.. walaweh!!! bestnya...n dia punya course pown mmg menepati citarasa.. skrg CM nk jerit (kalau korang dengar la CM jerit) yang CM bakal menjadi seorang guru Kaunseling!!! yeeeaaahhh!!! i'm so happy yaww!!! then CM juga sudah dapat cincin...hehe.. next time CM update pasal cincin tu ye... soo... skrg CM dah smbung study.. dah the end of sem pown.. that's why la x sempat nak update..so sorry kepada yang selalu menjejakkn diri ke blog CM yang serba semak nie..n thanks kpd yg invite join GA or drop dkat blog CM utk ber blogwalking.. sorry so much..CM x smpat nak ber GA skrg n x smpat nk ber blogwalking blik..bila smpat CM jnji akan join dan akan berjalan skn ke blog korang ye...k.. bye..

XOXO



DAH BACA? APA TUNGGU LAGI..SILA BERIKAN KOMEN

Income RM900 sehari tanpa modal

hye korang.. ada x yang antara korang nak jana duit dengan cepat. senang je...korang hanya perlu iklankan promosi dan tggu org klik ke link korang tu...apa korang dpat? korang dapat income dari hasil kerja korang la..kerja senang ja..hanya perlu iklankan promosi link tu...dan kalau ada org klik link korang...korang dpat ganjarannya... halal ke tidak? my dear readers...kita bekerja.. of course la halal.. dan dari korang dok online tanpa dpat apa2 baik smbil online tu kita jana duit sama2...betul x? CM join nie lpas baca iklan nie...trus je tekan link yg dia bg...so korang baca la iklan yg dia tulis nie ye...kalau berminat bleh tekan link di bawak k...
 
 Anda mahu income RM900 sehari tanpa modal? Tuan/Puan drpd kt berFB/ berWECHAT/berWHATSAPP xmenghasilkan apa2.. apa kata kita smbil2 cari income guna laman sosial kita.. xrugi.. sy ada nk berkongsi 1 program dr US yg blh buat income sampingan.. FREE REGISTER, TIADA BAYARAN,X PAYAH MODAL &TIADA TIPU MUSLIHAT..(kalau anda rasa program ni menipu, anda xrugi ape2 sbb xde tiada sesen pon anda keluarkan untuk join program ni..) tak perlu cari org.. xperlu jual barang @pon bli barang.. syarat kelayakan:- ada FB/WECHAT/WHATSAPP @ APE SAJE LAMAN SOSIAL ANDA.. tahu mggunakan copy & paste sudah cukup.. Caranya:- anda perlu open link dibwah.. lepas register anda terus dpt 25usd x 3.4 =RM85. Selepas itu anda akan dpt link anda sendiri.. so ape tunggu lagi? copy ayat2 ni paste kan fb @ ape jua lmn sosial yg anda guna.. Setiap org yg buka link anda, anda akn menerima ganjaran sebanyak 10usd x 3.4= RM34.00.. mudahkan??? duit anda boleh pilih samaada duit masuk acc bank,money gran,wastern union @ cek akn di post ke alamat rumah anda.. register percuma!! Sila buka link ini..MaSYuKkk 
 
 
XOXO
 
 

DAH BACA? APA TUNGGU LAGI..SILA BERIKAN KOMEN

10 ciri sahabat yang perlu kita hargai



Hai korang...hari nie adalah hari yg beruntung buat pembaca setia blog misz love & laughter nie...kenapa? haha sbb dah terlalu lama CM x online tau...dan dah tentu la x ada post2 yg baru...so...buat pembaca disyangi..hari nie CM nk kongsi sikit jenis ciri2 sahabat yang kita perlu hargai.

So..korang ada sahabat karib? sahabat baik? sahabat sebantal? ke sahabat yang suka bantai sahabat sendiri? haha yang tu kita x tau la kan...dalam dunie sekarang nie pelbagai jenis sahabat yang ada kan..termasuklah sahabat susah dan senang.

Cakap pasal sahabat susah dan senang nie...korang rasa ada lagi ke kat dunia nie? Ada? ke Tak Ada? Of course la masih ada..salah satunya CM la tu..haha ok angkat bakul sendiri dah...ok...dah melalut banyak dah nie...bosan pulak pembaca setia CM nanti...hahaha...dalam entry nie CM sertakan 10 ciri sahabat yang perlu kita hargai.. so kepada sesiapa yg punya sahabat dalam ciri2 yg CM bagi nanti...tolong la hargai dia ye...sbb kalau kita hilang dia x ke rugi?

  1. Sahabat-sahabat yang ceria dan menceriakan
  2. Sahabat yang memberi ketenangan
  3. Sahabat yang jujur
  4. Sahabat yang berfikiran positif
  5. Sahabat yang ikhlas
  6. Sahabat yang suka berbaik sangka
  7. Sahabat yang tidak suka mengata
  8. Sahabat yang baik tutur katanya
  9. Sahabat yang baik hatinya dan niatnya
  10. Sahabat yang menjadi pendengar yang baik
 Ehem3...agaka2 korang ada x tergolong dlm ciri2 nie? In Sya Allah.. ada..cuma x sesempurna kesemua ciri2 nie kan...tak pa...selagi kita boleh menjadi sahabat yang baik untuk sahabat kita..In Sya Allah semuanya akan diberkati...

XOXO


DAH BACA? APA TUNGGU LAGI..SILA BERIKAN KOMEN