Followers

CM dah sarung cincin


19/7/2015.. tarikh ape tuuu..hehe..tarikh saat CM telah menerima kunjungan meminang dari pihak En. Taken.. x mau cita banyak..nak tunjuk gambar ja banyak.. 



iihhiikkss.. ini lah cincinnya..merisik dan tuang sekali gus..

kat bawah nie CM sertakan contoh-contoh hantaran pertunangan..selalunya memang dah ikut tradisi..org utara masa pertunangan akan bagi manisan..okehh jom ikut senarai bagi sapa yang nak kawin ngan org utara ye..

 bunga lolipop..nie CM buat sendiri..senang je..buka youtube cari dan pelajari. 
 heh..yang nie order punya..murah je.. RM 45..sekali penghantaran kut..

 yang nie CM x tau nak bg nama apa..CM buat sendiri juga..

 kek tempah je..kat kedai kek berdekatan..yang sedih x sempat snap pic kek tu..lepas je amik dekat kedai terus g ikat riben..


 hahhh..yang nie mak ngah CM n anak2 nye(sepupu CM la) yang buatkan..cntikkan..simple je..

 yang nie pown mak ngah CM buatkan..huhu simple dan cntik..

 duit syiling bentuk papan rehal nie kak ipaq CM bagi..cntik juga..dia ckp beli dekat kedai kek..bila tnya harga x nak kasi tau..tp CM tau harga dia around 30 something..thanks sis..

 yang nie my bff kasi..thanks to you paan..ang mcm tau2 je En. Taken nak makan kuih bawang ye..hehe..

 yang nie pula bahulu ikan emas yang diberi oleh mak jang..dia sendiri buat bahulu nie..biasa la orang jual bahulu..n the best thing..bahulu dia mmg the best..skrg anak dia dah amik tugas buat bahulu..kira 7 generation maybe..hehe

 yang coklat strawberry love2 nie kwn uia bagi..thanks yus sebab buat sendiri n bg..kwn kita nie buat jual coklat mcm nie..nak order kasi tau CM k..nnti CM kasi tau dia..

 and the last one..biskut raya..dah nama tunang masa raya..so salah satu hantarannya mesti lah kuih raya..hehe..nie CM g beli kain dia n riben ja..blik ikat ja ikut rsa cantik sndri..
  
nie lah antara hantaran yang CM bg..sebenarnya kena bg 9 je..sbb En. Taken bg 7..tp nak buat mcm mana dah rmai pula nak bg hadiah saat2 hari pertunangan tu..murah rezeki..alhamdulillah..
 
P/S:mohon abaikan bantal di belakang tu.. :P
okeh..dah tengok hantaran CM..apa?? nak tgok hantaran En. Taken kasi..hehe..disebabkan terlalu sibuk hari tu..CM x smpat nak snap pic la.. tapi ada 1 hantaran yang En. Taken bagi yang CM rasa so sweet..se sweet coklat tu la..

 En. Taken bagi nie..sweet sangat kan..nak makan pown rasa sayang...

sekarang waktunya pic CM masa pertunangan...jeng jeng jeng...

 CM bersama bff tersayang.. thanks bersama aku time aku nervous gila... 

 this is me..acceehhhh..malu (sorok muka bawah katil)

 bersama kak tersayang dan abang ipar 
 nak tangkap pic ngan En. Taken..tapi kak kacau

 last sekali dapat juga tangkap gambar ngan dia.. :)

 bersama keluarga tersayang..mak, kak, abang, abang ipar dan kak ipar serta anak abang..
 
 kak dan abang sengaja nak kacau line..

 bersama bakal kakak ipar

 bersama bakal mak mentua tiri (mak tiri En. Taken)

 bersama...semua..yeahhhh..hehehe 

 ehemm2..bakal mak mentua tu..hehe

 masa sarung cincin risik dan cincin tunang..

 dah selamat sarung cincin..pic kabur pulak..
 alhamdulillah..segalanya berjalan dengan lancar..tarikh belum ditetapkan lagi..kami berdua akan tetapkan sendiri.. In Sya Allah bila dah siap kad nnti CM akan update n jemput lah para readers sekalian makan nasi minyak CM ye..hehe..k bye..

XOXO



DAH BACA? APA TUNGGU LAGI..SILA BERIKAN KOMEN

2 comments:

  1. waa, dah sarung cincin, tahniah2!
    *bila la giliran emy pulak ni*
    hehehehe :P

    ReplyDelete
  2. Amelia Effendi : hehe..malu la kitew..thanks.. In Sya Allah bila dah sampai jodoh..segalanya akan berjalan dgn lancar je..so..just be happy with your life now as a single person.. CM doakan emy cepat2 dapat cincin jugak..hehe

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi mengomen...jika CM ada tersilap dan tersalah tulis itu adalah kesalahan dari diri CM yang baik itu semuanya datang dari NYA..